Terug

Volg Hart van Nederland

Scheidsrechter Tarra pakt het heel anders aan!

Scheidsrechter Tarra pakt het heel anders aan!

Sport

6 feb 2017, 15:10

Ze zaten gek te kijken, de jonge spelers van RKAVV Leidschendam. Na de wedstrijd tegen Quick Steps uit Den Haag kwam scheidsrechter en jeugdtrainer Tarra Boekhoudt de kleedkamer in. Hij kwam de spelers en hun ouders geen uitbrander geven. Integendeel, Tarra bedankte de jongens voor hun inzet en goede gedrag op het veld: "Ik heb echt genoten van jullie." En dat zorgde voor verbaasde gezichten. "Jullie doen het hartstikke goed. Ik zag dat je een heel mooie actie maakte", zegt Tarra tegen een van de jongens, "waarbij je moeder bij de zijlijn enthousiast haar duim opstak." Een van de ouders filmde de complimenten van de scheidsrechter en zette het op Facebook. De video is inmiddels al honderden keren gedeeld.

Partijdige scheidsrechters Al ruim twee seizoenen deelt Tarra na de wedstrijd complimenten uit. "Als ik als scheidsrechter op het veld sta, zie ik regelmatig jonge spelers en ouders die al klagen over 'partijdige scheidsrechters'. Ik wil graag laten zien dat er meer kanten aan een zaak zitten." Schreeuwende ouders Ook wil Tarra goed gedrag graag belonen. "Vaak wordt goed gedrag als vanzelfsprekend gezien, maar dat is helemaal niet zo. Met straffen en schelden schiet je niets op." Tarra heeft regelmatig schreeuwende ouders lang de lijn. "Daarom is het belangrijk dat zij ook aanwezig zijn in de kleedkamer. Op die manier leren zij ook om situaties positief te benaderen in plaats van te schreeuwen." Verder merkt hij dat kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar erg onzeker zijn. "Ze maken zich druk of ze falen, ten opzichte van hun leeftijdsgenootjes en hun ouders. De druk van ouders is vaak heel groot. Vandaar dat het goed is om complimenten uit te delen in het bijzijn van de ouders. Dan houdt iedereen een goed gevoel over aan de wedstrijd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.