Terug

Volg Hart van Nederland

Sittard stil voor Fernando Ricksen

Sport

18 sep 2019, 18:11

Bij voetbalclub Fortuna Sittard is een herdenking gehouden voor Fernando Ricksen. De oud-international is op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ALS. https://www.facebook.com/hartvannederland/videos/674661149704245/ Tientallen mensen hebben zich verzameld bij het standbeeld van Ricksen naast het stadion en hielden twee minuten stilte voor hun held. Trainer Kevin Hofland, die nog met Ricksen heeft gespeeld, is aangeslagen. "Je ziet het wel aankomen, maar als het dan zover is, komt het wel hard binnen ja." Ricksen speelde tussen 1993 en 2013 voor Fortuna Sittard. Daarnaast speelde hij ook bij AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. De Limburger kwam 12 keer uit voor het Nederlands elftal. In oktober 2013 maakte hij bekend dat hij ALS had.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.