Terug

Volg Hart van Nederland

Sportman en Sportvrouw van het Jaar bekend

Sportman en Sportvrouw van het Jaar bekend

Sport

18 dec 2019, 22:23

Wielrenner Matieu van der Poel is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Even later werd ook de Sportvrouw van het Jaar bekend: dat is atlete Sifan Hassan. De Sportman en Sportvrouw van het jaar zijn bekend gemaakt tijdens het Sportgala 2019.

Alleskunner op de fiets

De 24-jarige Van der Poel won de verkiezing van voetballer Virgil van Dijk en Formule 1-coureur Max Verstappen. De alleskunner op de fiets won dit jaar de wereldtitel veldrijden, de Europese titel mountainbiken en de wegklassiekers Amstel Gold Race en Dwars door Vlaanderen. De zoon van oud-wielrenner Adrie van der Poel en kleinzoon van de dit jaar overleden Franse wielerheld Raymond Poulidor was niet aanwezig om de bijbehorende Jaap Eden Trofee in ontvangst te nemen. Hij is in voorbereiding op een druk weekeinde veldrijden. Lees ook: Welke sporters maken er kans op de titel Sportvrouw en Sportman van 2019?

Schitterde door afwezigheid

De 26-jarige Hassan won de verkiezing van wielrenster Annemiek van Vleuten en shorttrackster Suzanne Schulting, die vorig jaar de eretitel in de wacht sleepte. Ze was dit jaar de ster op de WK atletiek in Doha met wereldtitels op de 1500 meter en 10.000 meter. Ook Hassan was niet aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. Ze is momenteel in de Verenigde Staten voor afrondende gesprekken met een nieuwe coach. Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.