Terug

Volg Hart van Nederland

Standbeeld Fernando Ricksen onthuld

Standbeeld Fernando Ricksen onthuld

Sport

12 jan 2018, 20:32

In Sittard wordt vrijdagavond een standbeeld voor Fernando Ricksen onthuld. Een standbeeld krijgen terwijl je nog leeft, is doorgaans maar weinigen gegund. Maar de initiatiefnemers vinden dat Ricksen het meer dan verdient. De voormalig topvoetballer staat volgens hen voor vechtlust op en buiten het veld. Hij is een doorzetter, doorbreekt taboes en inspireert. Door de initiatiefnemers werd de afgelopen maanden ruim 17.000 euro opgehaald. Genoeg om een  bronzen borstbeeld op ware grootte van Fernando Ricksen te realiseren. Naast veel donaties uit Nederland ondersteunden ook de Glasgow Rangers supporters de crowdfundingactie massaal. Fernando Ricksen heeft talrijke sportieve hoogtepunten beleefd met Fortuna Sittard, Glasgow Rangers, AZ Alkmaar, Zenith St. Petersburg en het Nederlands Elftal. De slopende ziekte ALS maakte vier jaar geleden een eind aan zijn droom om ooit hoofdtrainer te worden van zijn jeugdliefde Fortuna Sittard.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.