Terug

Volg Hart van Nederland

Supporters richten ravage aan in De Kuip: vernielde stoeltjes en kapotte wc-potten

Sport

1 mei 2023, 13:45

Voetbalsupporters die zondagavond aanwezig waren in De Kuip in Rotterdam voor de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV konden hun frustraties niet onder bedwang houden, zo is te zien op beelden die rond circuleren op sociale media. In het Feyenoord-stadion zijn zware vernielingen aangericht aan onder andere de toiletten.

Op de beelden zijn stukgeslagen wasbakken, vernielde stoeltjes en kapotte wc-potten te zien. Daarnaast hebben de supporters misselijkmakende teksten op tegels geschreven.

Niet de eerste keer

Ook vorig jaar was het raak na de bekerfinale tussen Ajax en PSV in Rotterdam. Toen werden de kosten door Feyenoord via de KNVB verhaald op Ajax-supporters. Dat bedrag liep op tot zo'n 20.000 euro.

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw laat aan de Telegraaf weten flink geschrokken te zijn: "Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten. Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd.”

'Flink huisgehouden'

Volgens De Leeuw is er vooral bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde, waar fans van beide clubs door elkaar zaten, flink huisgehouden. "Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken.”

Hoeveel het gaat kosten om de schade te herstellen kan de stadiondirecteur niet zeggen. De komende dagen wordt een inventarisatie gemaakt waarna de eerste inschatting als claim naar de KNVB gaat. Zij huren de Kuip voor de bekerfinale. Verwacht wordt dat de bond de schade weer zal claimen bij de betrokken clubs.

Ajax werd zondag na penalty's verslagen, na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging.

In Hart van Nederland was te zien hoe PSV-fans feest vierden na de overwinning.

PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale
2:20
PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.