Terug

Volg Hart van Nederland

Trainer Heitinga: geen Ajax in Champions League is erg pijnlijk

Trainer Heitinga: geen Ajax in Champions League is erg pijnlijk

Sport

7 mei 2023, 10:11

Trainer John Heitinga wil zich nog niet helemaal neerleggen bij een nieuw seizoen zonder voetbal in de Champions League voor Ajax. "Het wordt een moeilijke strijd", zei hij na een gelijkspel tegen AZ (0-0). "Maar laten we na 34 competitiewedstrijden de balans opmaken. Zolang we nog een kans hebben, dan moeten we daarvoor strijden."

Ajax heeft drie speelronden voor het einde van de competitie een achterstand van 5 punten op het als tweede geklasseerde PSV, dat op basis van de huidige positie volgend seizoen aan de voorronden van de Champions League mag deelnemen. De voorsprong op AZ blijft 2 punten. De nummer 3 van de eindstand van de Eredivisie begint het Europese seizoen in de play-offs van de Europa League. De nummer 4 start in de voorronden van de Conference League.

'Ajax hoort thuis op het hoogste niveau'

"Een club als Ajax hoort in de Champions League thuis", zei Heitinga. "En als dat uiteindelijk niet gebeurt, dan is dat erg pijnlijk." De opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder weet nog steeds niet of hij ook na de zomer nog hoofdtrainer van Ajax is. Hij voert inmiddels wel gesprekken met de nieuwe directeur voetbalzaken Sven Mislintat over het volgende seizoen. "We praten regelmatig", zei hij.

Heitinga weet niet wat een seizoen zonder inkomsten uit de lucratieve Champions League voor de selectie voor het volgende seizoen betekent. Maar het is een publiek geheim dat de financiële huishouding van de club uit de hoofdstad is afgestemd op de inkomsten uit de Europese koningsklasse. Bij Ajax lopen voetballers rond die ruim 4 miljoen euro per jaar verdienen. Toch haalde de club uit zes competitiewedstrijden met Feyenoord, PSV en AZ slechts 2 punten.

"Het is een moeizaam seizoen", zei Heitinga. "Ook tegen AZ creëren we de beste kansen, Maar het balletje valt steeds net verkeerd. We missen ook goed voetbal van achteruit. Het zegt wel iets dat ik na rust een 17-jarige jongen in het centrum van de defensie moet zetten , doelde hij op Jorrel Hato. "Met hem en Timber ging de opbouw wel beter."

Fluitconcert

Het publiek in de Johan Cruijff ArenA trakteerde de thuisploeg vlak na het duel op een fluitconcert. "Ik heb hier zelf ook gespeeld en ik ben ook weleens met een fluitconcert van het veld gegaan terwijl we voor stonden", zei Heitinga. "De druk is er altijd. Wij willen de mensen ook graag vermaken en balen als dat niet is gelukt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.