Terug

Volg Hart van Nederland

Trotse familie keepster Van Domselaar halsoverkop naar Engeland: 'Gekkenhuis'

Sport

15 juli 2022, 16:21

Het wordt een zomer om nooit meer te vergeten voor Daphne van Domselaar en haar familie. Nu vaste keepster Sari van Veenendaal geblesseerd is geraakt, verdedigt zij ineens het doel van het Nederlands elftal op het EK voetbal. "Nog snel een ticket geboekt."

Moeder Elly, vader Peter en zus Naomi hadden niet verwacht dat hun Daphne ineens onder de lat zou staan op de Europese eindronde. Vrijdagochtend vertrokken de familieleden vanaf Schiphol naar de Engelse stad Sheffield, zodat ze zondag de laatste poulewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zwitserland kunnen zien.

'Het is echt waanzinnig'

"Het is één groot gekkenhuis", vertelt moeder Elly voor het vertrek aan Hart van Nederland. "Ik heb afgelopen nacht voor het eerst sinds zaterdagavond weer een beetje geslapen. Het is echt waanzinnig." Ook vader Peter moet even wennen aan de nieuwe situatie. "Het is best plotseling dat ze deze kans krijgt. De aandacht die je krijgt is even wennen."

Zus Naomi zou eigenlijk niet meereizen naar het EK voetbal in Engeland, maar is nu toch om. En dus staat ook zij vrijdagochtend vroeg in de vertrekhal op Schiphol. "Nu ze toch twee wedstrijden heeft gespeeld wilde ik deze kans niet missen, dus ik heb gisteren nog even snel een ticket geboekt. Ik ben heel erg trots."

Laatste poulewedstrijd

Tijdens de eerste poulewedstrijd tegen Zweden (1-1) in voor vaste keepster Van Veenendaal. Tijdens de nipt gewonnen wedstrijd tegen Portugal (3-2) stond ze het hele duel onder de lat. Zondagavond volgt de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland. Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de kwartfinale.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.