Terug

Volg Hart van Nederland

FC Twente-speler Černý op veld geslagen door Heracles-supporter

Sport

1 mei 2022, 07:40

FC Twente-speler Václav Černý is zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Heracles geslagen door een supporter van de Almelose club. Dat gebeurde aan de rand van het veld. De politie heeft na het incident een 31-jarige man uit Almelo opgepakt.

De spanning in het Erve Asito-stadion was al de hele wedstrijd gespannen vanwege de derby tussen de twee Twentse voetbalclubs. Zo gooiden supporters regelmatig plastic glazen met bier op het veld. Ook kreeg FC Twente-keeper Lars Unnerstall een shotglaasje tegen zich aan gegooid vanuit het vak met de Heracles-fans.

Shotglaasje naar keeper

Tijdens het een opstootje op de rand van het veld ging het helemaal mis. Op beelden is te zien dat Černý een klap op zijn hoofd kreeg. Volgens de NOS werd de Tsjechische aanvaller geslagen door een toeschouwer vanaf de eerste rij. Daarna greep de voetballer naar zijn hoofd, maar hij raakte niet gewond.

(Tekst gaat verder onder tweets)

De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt voor het slaan van Černý, hij wordt verdacht van mishandeling en zit nog vast. Ook twee andere mensen zijn opgepakt rond de streekderby. In die gevallen ging het om iemand die vuurwerk gooide en om iemand die agenten beledigde.

Uiteindelijk gelijkspel

Hercales Almelo-FC Twente eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (1-1). Twente, momenteel vierde in de Eredivisie, houdt in de strijd om plek drie een achterstand van 2 punten op Feyenoord, dat zondag nog speelt. Heracles (nu twaalfde) lijkt na het gelijkspel veilig in de degradatiestrijd.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.