Terug

Volg Hart van Nederland

Van Barneveld stopt per direct met darten

Van Barneveld stopt per direct met darten

Sport

28 mrt 2019, 23:21

Raymond van Barneveld heeft donderdag zijn laatste wedstrijd als profdarter gespeeld. De 51-jarige Hagenaar wilde eigenlijk na het wereldkampioenschap in de winter stoppen, maar vanwege teleurstellende resultaten en een gebrek aan vorm doet hij dat per direct. Van Barneveld zei dat donderdag in Ahoy, waar hij in zijn laatste duel in de Premier League met 7-1 ten onder ging tegen zijn landgenoot Michael van Gerwen. ''In mijn eigen land word ik vernederd, twee keer met 7-1. Ik heb er genoeg van, ik ben moe en op", lichtte Van Barneveld zijn besluit toe op de persconferentie.

''Hij komt wel terug''

Van Gerwen denkt niet dat Raymond van Barneveld per direct als darter stopt. ''Dat gaat niet gebeuren. Ik denk dat hij uit emotie heeft gehandeld'', zei de Brabander, die in de negende speelronde van de Premier League in Ahoy met liefst 7-1 te sterk was voor zijn landgenoot. Van Barneveld wilde dit jaar nog afmaken als darter, maar hij liet na de afgetekende nederlaag van donderdag weten daar op terug te komen. ''Als het wel zo is dat hij direct stopt? Dan zou ik dat heel erg jammer vinden'', aldus Van Gerwen. ''Hij heeft fantastische dingen gedaan. Het was de laatste tijd niet meer wat het geweest was, maar ik denk dat hij zich nog kan verbeteren.'' ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.