Terug

Volg Hart van Nederland

Van Hanegem over Van Gaal die Kuip 'oude troep' noemt: 'Bemoei je gewoon met of het gras goed is'

Van Hanegem over Van Gaal die Kuip 'oude troep' noemt: 'Bemoei je gewoon met of het gras goed is'

Sport

12 juni 2022, 19:26

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem kan zich totaal niet vinden in de kritiek die bondscoach Louis van Gaal zaterdagavond uitte na afloop van het duel tegen Polen in De Kuip in Rotterdam. Van Gaal noemde het Rotterdamse stadion 'oude troep'.

"Hier ligt het beste veld van Nederland. Het lag niet aan dit veld dat we in de eerste helft zo veel balverlies leden, maar de technisch staf moet hier in de gym zitten. Op een tafel staat dan een pot koffie. En in de rust is het zo krap dat ik met mijn rug naar tien of twaalf spelers sta. Dat kan natuurlijk niet", zei Van Gaal.

'Mooiste stadion dat er is'

Van Hanegem snapt niet waar de Oranje-bondscoach zich mee bemoeit. "Dat heb je met mensen die dan ineens denken dat ze 'ik weet niet wie' zijn. Die gaan zich dan overal bemoeien", zegt hij zondag tegen Hart van Nederland.

Volgens Van Hanegem zou Van Gaal het stadion hebben afgekraakt, omdat de wedstrijd tegen Polen niet was gelopen zoals hij had gedacht. Nederland speelde met 2-2 gelijk. "En daar heeft hij een beetje de P in. Nou, dat mag", stelt Van Hanegem. Hij vindt dan ook niet dat Van Gaal een punt heeft. "Een punt, hoezo?", vraagt de oud-Feyenoorder zich hardop af. "Dit is het mooiste voetbalstadion dat er is."

KNVB herkent kritiek Van Gaal

KNVB-directeur Marianne van Leeuwen herkent zich wel in de woorden van Van Gaal, zo vertelt ze zondag in het AD. "Iedereen zal het erover eens zijn dat de Kuip is verouderd. Maar als bond hebben we ook een alternatief nodig voor de Arena: we kunnen nu eenmaal niet alle interlands in Amsterdam spelen", legt Van Leeuwen uit.

"Qua veld, capaciteit en sfeer is de Kuip wél helemaal in orde. Het meeste andere kan een stuk beter - een vakman als Louis kan dat als geen ander beoordelen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.