Terug

Volg Hart van Nederland

Veel emoties en ongeloof na diskwalificatie schaatssters bij WK afstanden

Veel emoties en ongeloof na diskwalificatie schaatssters bij WK afstanden

Sport

3 mrt 2023, 20:00

De Nederlandse schaatssters zijn bij de WK afstanden in Heerenveen gediskwalificeerd op de ploegachtervolging. Eerst leek het alsof het Nederlandse trio Marijke Groenewoud, Joy Beune en Irene Schouten de wereldtitel had gewonnen met de beste tijd.

Maar dat bleek niet het geval. De diskwalificatie werd uitgeroepen omdat bij Beune bij haar enkel haar huid te zien was en dat mag niet.

De schaatsters waren net met hun overwinningsinterview bezig toen de diskwalificatie werd omgeroepen.

Dat nieuws zorgde voor veel ongeloof, is ook terug te zien in deze foto's:

Het goud gaat naar olympisch kampioen Canada, waar Valérie Maltais, Ivanie Blondin en Isabelle Weidemann met 2.54,58 sneller waren dan Japan en de Verenigde Staten.

Of het gaat om dit stukje enkel is onduidelijk:

Beeld: ANP

Beeld: ANP

De Nederlandse mannen hebben bij de WK afstanden wel opnieuw de wereldtitel op de ploegachtervolging veroverd. Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink waren met een tijd van 3.38,27 nipt sneller dan het team van Canada.

Noorwegen pakte het brons.

Nog meer goud

En ook goud voor Femke Kok. Zij heeft bij de WK afstanden als eerste Nederlandse schaatsster de wereldtitel veroverd op de 500 meter. De 22-jarige Friezin kwam tot een tijd van 37,28 en bleef daarmee Vanessa Herzog uit Oostenrijk (37,33) en landgenote Jutta Leerdam (37,54) voor.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.