Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen-hit uit Enschede wereldwijd op nummer 1 op Spotify

Sport

18 dec 2021, 16:06

Toen onze 'Super Max' Verstappen vorige week het wereldkampioenschap Formule 1 pakte, schoot een gelijknamig nummer op Spotify als een komeet omhoog. Nu staat het lied van de Enschedese Pit Stop Boys wereldwijd op 1, op de virale lijst van de muziek-app.

Het begon in 2016 als een grapje voor drie vrienden uit Enschede. Geïnspireerd door de eerste overwinning van Max Verstappen in Barcelona schreven de mannen een liedje: Super Max. Ze noemden zich de Pit Stop Boys en maakten er ook een videoclip bij.

Mooi rijtje

Rob Toonen zingt het nummer met zijn maten Marco Mars en Jeroen Hilgenberg. Vanuit het zonnige Mallorca reageert hij trots op het succes van hun liedje. "We staan nu in het rijtje van Mick Jagger, Michael Jackson, Bon Jovi, Pit Stop Boys", lacht hij tijdens een gesprekje met Hart van Nederland. "We waren vanaf het begin al fan van Max en de Formule 1. We zijn naar veel wedstrijden geweest."

Toch was het liedje niet meteen een enorm succes, vertelt Toonen. Ondanks de videoclip en alle promotie werd Super Max in 2016 nog geen hit. Het eerste jaar hadden ze ongeveer tienduizend streams te pakken.

Hoogste versnelling

"Tot twee jaar geleden Lando Norris het nummer deelde op Twitch. Hij was online aan het racen met Max Verstappen. En toen ontplofte mijn telefoon. Toen hadden we op één dag driehonderdduizend views."

En sinds het sportieve hoogtepunt van Verstappen zelf is het dus zelfs het meest virale nummer wereldwijd op Spotify. Toonen vindt het niet te bevatten dat hun Nederlandse liedje in bijvoorbeeld Mexico op nummer 1 staat. "Het is leuk dat de Nederlandse taal wordt meegezongen wereldwijd."

Super Max zelf

Van Max Verstappen zelf hebben de Pit Stop Boys nog niets gehoord. "Via via horen we wel dat hij meezingt als het nummer wordt gedraaid op feestjes. Ik weet niet wat hij ervan vindt. Ik hoop dat-ie het leuk vindt!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.