Terug

Volg Hart van Nederland

Vitesse getroffen door sancties tegen Rusland

Vitesse getroffen door sancties tegen Rusland

Sport

16 mei 2022, 21:31

Bedrijven in Nederland worden steeds vaker getroffen door de sancties tegen Rusland. De Arnhemse voetbalploeg Vitesse kan geen ondertekende jaarrekening overhandigen omdat zij een Russische eigenaar heeft. De accountant weigert te ondertekenen. Nu dreigt er een boete voor de club.

Accountants willen pas ondertekenen als zij zeker weten hiermee geen sancties te overtreden, zo schrijft De Telegraaf. Voor Vitesse begint de tijd te tikken, omdat hen een boete boven het hoofd hangt.

"De verklaring van de onafhankelijke accountant BDO Audit & Assurance ontbreekt omdat zij op dit moment geen verklaring afgeeft aan bedrijven met een Russische eigenaar", zo staat te lezen onder het onlangs gedeponeerde jaarverslag over het voetbalseizoen 2020-2021 van Vitesse-eigenaar Performance Management Holding.

ANP / De Telegraaf

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.