Terug

Volg Hart van Nederland

Voetbalfans beleven Eredivisie-topper zondag vanaf de bank: 'Je mist de geur van het gras'

Sport

9 jan 2021, 21:25

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar zondag is het dan eindelijk zover: de eerste topper in de Eredivisie. In de Johan Cruijff Arena neemt Ajax het op tegen PSV.

De harde kern supporters zit al helemaal klaar voor een lekkere pot in coronatijd, maar wel thuis op de bank. Het verschil tussen de ploegen is na veertien duels maar één punt, dus winst is uitermate belangrijk volgens de allergrootste fans van beide clubs.

Geen toeschouwers

Voor Dirk (24) van der Veer en zijn vader Willem (55) wordt zondag een gekke dag. De bekende PSV-fans zitten normaal gesproken volledig uitgedost op de tribune om hun favoriete club naar de overwinning te juichen. Die ervaring missen ze voor het eerst in jaren. "Je mist het stadion en de geur van het gras", vertelt Willem tegen Hart van Nederland. "Je mist de entourage en het opjutten van de spelers. Maar het allermeest mis je de toeschouwers om je heen. Mensen met wie je al jaren naar voetbal gaat kijken."

Lees ook: Ajacied Quincy Promes gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij steekpartij

Dirk heeft het er maar zwaar mee. Zelf kan hij door corona niet voetballen en nu moet hij ook nog het favoriete momentje met zijn vader missen. Vader Willem gaat er dan ook alles aan doen om er zondag toch iets van te maken met zijn zoon. "We zitten erbij in ons shirt. Er zijn dan mensen in het huis die zeggen: 'je zit niet in het stadion', maar we proberen toch dat gevoel te krijgen."

Ajax-supporter Michael Snel (33) heeft nog steeds veel zin in de wedstrijd van zondag. Ook hij moet vanaf de bank kijken, maar gelukkig heeft de Amsterdammer een waar Ajax-museum in zijn huis. Daar gaat hij zondag voorafgaand aan de wedstrijd alvast even wat sfeer opsnuiven. "Het is helaas niet anders met corona. Daarna ga ik lekker voor de televisie zitten."

Hart van Nederland is nu ook elke ochtend op tv! Van 6.30 tot 10.00 uur praten we je op SBS6 bij over het laatste nieuws uit Nederland en krijg je het laatste Shownieuws. Op zaterdag zijn we er van 7.00 tot 10.00 uur en op zondag van 7.00 tot 9.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.