Terug

Volg Hart van Nederland

Voormalig Vitesse-speler Christian Atsu levend onder puin Turkije gehaald

Sport

7 feb 2023, 11:08

De Ghanese voetballer Christian Atsu, een oud-speler van Vitesse, is levend onder het puin gevonden na de aardbevingen in Turkije. De voetbalbond van zijn land heeft dat dinsdag bevestigd, nadat eerder al diverse Turkse media hadden gemeld dat de 31-jarige middenvelder van Hatayspor met verwondingen naar het ziekenhuis was gebracht.

Hatayspor komt uit een regio nabij het epicentrum van de aardbeving, die in Turkije al voor bijna 3500 doden zorgde. Ook in buurland Syrië zijn veel slachtoffers gevallen.

'Positief nieuws'

"We hebben positief nieuws ontvangen dat Christian Atsu met succes uit het puin van het ingestorte gebouw is gered en wordt behandeld. Laten we blijven bidden voor Christian", schrijft de Ghanese voetbalbond op Twitter. Hatayspor heeft het nieuws tot nu toe op sociale media niet bevestigd. 

Radiozender Lig Radyo citeerde eerder een woordvoerder van de club, waar de aanvallende middenvelder voetbalt. "Christian Atsu is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas ligt onze technisch directeur Taner Savut nog onder het puin", aldus de woordvoerder.

Vitesse

Atsu (31) speelde in het seizoen 2013-2014 voor Vitesse, dat hem huurde van Chelsea. In 28 wedstrijden in de Eredivisie maakte de Ghanees vijf doelpunten. Atsu speelde ook voor onder meer FC Porto, Everton, Málaga en Newcastle United. "We bidden voor wat positief nieuws, Christian Atsu", schreef Newcastle op Twitter. Ook Málaga meldt "in gedachten bij hem en zijn familie" te zijn.

"Onze gedachten zijn bij jou, Christian, en bij alle mensen die getroffen zijn door de tragedie in Turkije en Syrië", meldt Vitesse op Twitter.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.