Terug

Volg Hart van Nederland

Boris schudde hand van de koning in Oranjestraat: 'Schrik ervan dat dit niet normaal is'

EK

18 juni 2021, 14:46

Het bezoek van koning Willem-Alexander aan de Schilderswijk donderdag bleef niet onopgemerkt. Vooral het moment dat hij de hand schudde van een voorbijganger zorgde voor ophef. Het ging "uit een reflex", vertelt de 'handenschudder' een dag later.

Boris Lange uit Amsterdam wilde met een vriend de wedstrijd Nederland-Oostenrijk kijken en de twee besloten dat de Haagse Marktweg, beter bekend als 'Mooiste Oranjestraat van Nederland', de perfecte plek was. "We kennen daar niemand, maar wilden gewoon een leuke avond hebben", vertelt Boris aan Hart van Nederland.

Hij vertelt dat hij aan het filmen was, toen iemand opeens riep dat de koning achter hem stond. "Ik draaide me om en Willem-Alexander stond achter me", vertelt Lange. "Ik gaf hem een hand, uit beleefdheid, uit reflex. Ik vind het heel normaal om iemand een hand te geven, dus ik deed dat gewoon."

'Schud iedereen de hand'

Lange vertelt dat hij de koning al eens eerder heeft ontmoet, bij een lunch op het paleis. "Je zou dus kunnen zeggen dat we oude bekenden zijn. Ik heb hem al vaker een hand gegeven, dus dat deed ik nu ook", vertelt hij. "En hem niet alleen hoor, ik schud iedereen de hand en en blijf dat ook doen."

De Amsterdammer wordt vrijdag overspoeld met reacties. "Mijn telefoon staat roodgloeiend. Gelukkig zijn het vooral positieve reacties, want ik schrik er wel een beetje van dat dit niet normaal is, dat zou het wel moeten zijn."

Begrip

Ministers Van Ark en Grapperhaus lieten vrijdag weten dat ook de koning zich tijdens zijn bezoek aan de 'Mooiste Oranjestraat' gewoon aan de coronamaatregelen had moeten houden, maar ze toonden ook begrip.

Na het momentje zijn Lange en zijn vriend bij één van de buurtbewoners de wedstrijd gaan kijken. "Het was natuurlijk een bijzonder moment, maar ik vind het nóg leuker dat Nederland heeft gewonnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.