Terug

Volg Hart van Nederland

Buitenlandse media meedogenloos na verlies Oranje: 'Lauwe cola zonder prik'

EK

26 juni 2024, 10:18

Het was voor veel Oranjefans een koude douche dinsdagavond, het Nederlands Elftal ging in Berlijn met 2-3 ten onder tegen Oostenrijk. Ronald Koeman sprak na de persconferentie al van een wanvertoning, buitenlandse media sluiten zich daarbij aan of zijn nog feller op Oranje.

Bondscoach Koeman trok een duidelijke conclusie na de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. "Het zal echt snel beter moeten", reageerde de bondscoach op een persconferentie. "Want anders gaan we het echt niet redden in de achtste finales."

'Lauwe cola zonder prik'

Niet alleen in Nederland schrokken ze van het spel van Oranje. Ook de buitenlandse media zagen hoe Nederland onderuit ging tegen Oostenrijk: "Lauwe cola zonder prik versus een halve liter Red Bull", schrijft het Belgische Het Laatste Nieuws.

"Oranje wilde tegen Oostenrijk gewoon lekker ballen. Vroeger, steeds langer geleden, had het elftallen die daarmee wegkwamen. Maar dit is niet meer het Nederland van Johan Cruijff, Dennis Bergkamp of Wesley Sneijder, wel dat van Joey Veerman. Zelfs de veelgeprezen defensie gaf niet thuis", oordeelt de Vlaamse krant hard.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Franse en Engelse media niet onder indruk

Ook het Franse L'Équipe was niet onder de indruk van Oranje. "Nederland kwam twee keer knap terug van een achterstand, maar dat was zo'n beetje het enige wat de ploeg liet zien."

De BBC maakt de vergelijking met betere tijden, het was dinsdag namelijk precies 36 jaar geleden dat Nederland het EK won. "Maar ze weten dat ze voortaan veel beter moeten spelen om dat succes te kunnen herhalen", schrijven de Britten.

'Nederland was te relaxed'

Media uit Oostenrijk, de tegenstander van Oranje en uiteindelijk verrassende poulewinnaar, zagen een zwak Nederland, maar ook een goed Oostenrijk. "Oostenrijk zorgt voor sensatie op het EK", aldus Kurier. Ook Kleine Zeitung looft de ploeg van Rangnick. "Oostenrijk domineerde in de openingsfase, terwijl Nederland veel te relaxed was."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.