Terug

Volg Hart van Nederland

EK-droom voorbij: Nederlands elftal verliest met 2-1 van Engeland

EK

10 juli 2024, 23:00

Het Nederlandse elftal is niet door naar de EK-finale. Ollie Watkins scoorde in de 90e minuut waardoor Oranje op het laatste moment op achterstand kwam. Spanje ontmoet Engeland dus in de finale.

De wedstrijd begon hoopvol nadat Xavi Simons in de 7e minuut scoort. Engeland kwam daarna snel terug met een gelijkmaker van Kane in de 18e minuut. Dat gebeurde door een penalty waarmee de overtreding van Dumfries op Kane bestraft werd. Dumfries kreeg hierdoor geel.

De tweede helft was meer in evenwicht en kansen vielen er weinig te noteren. Toen een verlenging aanstaande leek, schoot Watkins vanuit de draai in de verre hoek raak. Engeland neemt het zondag om 21.00 uur in de finale in Berlijn op tegen Spanje.

Oranjemars gaat van links naar rechts in Dortmund
0:48
Oranjemars gaat van links naar rechts in Dortmund

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.