Terug

Volg Hart van Nederland

Ian Maatsen alsnog naar EK, ouders komen zijn voetbalschoenen brengen

EK

11 juni 2024, 23:24

Ian Maatsen lag al heerlijk te dobberen in de Griekse zee. Maar dinsdag mocht hij dankzij de blessure van Frenkie de Jong alsnog bij de EK-selectie aansluiten. Daarvoor moest hij wel zijn zonvakantie abrupt afbreken, en zijn ouders moesten nog even zorgen dat zijn voetbalschoenen in het trainingskamp kwamen.

Vorige week viel de linksback nog als een van de laatste spelers af voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Hij vloog met zijn vriendin naar Mykonos, en genoot daar van zijn welverdiende rust na een lang seizoen, waarin hij met zijn club Borussia Dortmund zelfs de finale van de Champions League haalde.

Koffer pakken

Maar maandag kreeg Maatsen alsnog een belletje van bondscoach Ronald Koeman. Dat zorgde voor gejuich bij zijn ouders in Vlaardingen, maar ook voor de nodige tijdsdruk. "We moesten gelijk schakelen, want er moesten een hoop dingen gebeuren", vertelt vader Edward. "Het was echt een rollercoaster, we zijn 12 uur onderweg geweest."

Moeder Wendy vult aan: "De koffer van de KNVB moest richting Dortmund. We hebben al zijn spullen die hier stonden ingepakt. Zijn voetbalschoenen, loopschoenen, van alles. Om 07.00 uur stapten we in de auto om die trolley naar Dortmund te rijden. Om 10.00 uur landde hij zelf in Dortmund, is 'ie naar zijn huis gekomen om nog wat andere spullen te pakken en om 12.00 uur is hij met de taxi opgehaald om vervolgens door naar Wolfsburg te gaan."

Focus op het EK

Voor Ian zelf moest er ook even een knop om, vertelt Wendy. "Hij was lekker aan het varen. Maandagmiddag hoorde hij dat hij toch mee mocht. Dan is het snel terug gaan, en dan worden alle vluchten geregeld, koffers inpakken en go. Hij had het niet meer aan zien komen. Maar hij had gelijk weer de focus, om zich klaar te maken voor het EK."

Edward: "Hij had het net afgesloten en zich ingesteld op vakantie, rust nemen. En nu moet hij weer focussen. Dit is natuurlijk de ultieme droom, deelnemen aan een EK. Vooral in Duitsland, waar hij zelf speelt. Daar moet je gewoon bij zijn."

Speelminuten

Zondag zitten de trotse ouders op de tribune Hamburg, als Nederland zijn eerste wedstrijd speelt tegen Polen. Natuurlijk hopen ze hun zoon in actie te zien. "Een debuut zou waanzinnig zijn, al is het maar één minuut", zegt Wendy. "En dan hopen we natuurlijk op meer speeltijd, maar dat is aan de bondscoach."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.