Terug

Volg Hart van Nederland

KNVB rekent weer op 40.000 Oranjefans voor kraker tegen Frankrijk in Leipzig

EK

19 juni 2024, 15:38

De KNVB verwacht dat ongeveer 40.000 Oranjesupporters naar Leipzig komen voor de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk vrijdagavond.

Minimaal 15.000 fans hebben een kaartje bemachtigd voor het EK-duel in de Red Bull Arena, dat om 21.00 uur begint. Nederlandse supporters kunnen vrijdag terecht in een speciale Oranje Fanzone op de Wilhelm Leuschner Platz, aan de rand van het centrum van Leipzig. Daar zijn optredens van Yves Berendse, Donnie, Snollebollekes en Mental Theo.

Oranjemars trekt buitenlandse media-aandacht

Supporters van het Nederlands elftal willen aan het einde van de middag samen vanaf de Oranje Fanzone naar het stadion wandelen. Het eerste duel van Oranje op het EK met Polen (2-1) trok zondag ook ruim 40.000 Nederlanders naar Hamburg. Zij liepen in een lange stoet naar het Volksparkstadion.

Veel buitenlandse media besteedden aandacht aan die fanmars. Spelers van Oranje vertelden na de zege op Polen hoe gemotiveerd ze werden door de vele Nederlandse fans in Hamburg.

Geen kaartje? Wedstrijd kijken in de fanzone

De KNVB rekende voor het duel met Polen op 15.000 Nederlandse fans in het stadion, maar uiteindelijk bleken meer dan 25.000 Oranjefans een ticket voor de wedstrijd te hebben. Supporters zonder kaartje kunnen de wedstrijd tegen Frankrijk in Leipzig bekijken op de EURO2024 Fanzone van de UEFA aan de Augustusplatz. De Red Bull Arena biedt plaats aan ruim 42.000 toeschouwers.

De afstand van Utrecht tot Leipzig is 612 kilometer.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.