Terug

Volg Hart van Nederland

Koopmeiners valt geblesseerd uit, hoe zit dat met een eventuele vervanger?

EK

10 juni 2024, 20:53

Teun Koopmeiners kan niet voor het Nederlands elftal tegen IJsland uitkomen. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen tijdens de warming-up van de oefeninterland in De Kuip. Hij wordt vervangen door Jerdy Schouten.

De 26-jarige Koopmeiners hoefde zich pas afgelopen vrijdag te melden in het trainingskamp van Oranje. De voormalig speler van AZ kreeg extra rust van bondscoach Ronald Koeman omdat hij vorige week zondag nog een competitiewedstrijd met Atalanta tegen Fiorentina moest spelen.

Vervanger?

De blessure van Koopmeiners is een tegenvaller voor Koeman, die ook nog niet kan beschikken over zijn geblesseerde middenvelder Frenkie de Jong. Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure van Koopmeiners uitwijzen. Het Nederlands elftal opent het EK komende zondag met een wedstrijd tegen Polen. Het goede nieuws is dat Koeman voor het eerste duel eventuele geblesseerde spelers nog mag vervangen.

Een logische optie zou Feyenoord-middenvelder Quinten Timber kunnen zijn. Hij maakte deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Europese eindronde. Koeman liet hem buiten zijn EK-selectie, omdat hij nog niet helemaal hersteld was van een spierblessure.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.