Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands elftal als enige nummer 3 in kwartfinales EK

EK

5 juli 2024, 09:12

Het Nederlands elftal bereikte op dit EK als enige van de nummers 3 uit de groepsfase de kwartfinales. Slowakije verloor in de achtste finales met 2-1 van Engeland, Slovenië na een 0-0 na strafschoppen van Portugal en Georgië met 4-1 van Spanje. De twee andere nummers 3, Kroatië en Hongarije, kwamen te kort voor een plek in de achtste finales.

Het EK bestaat sinds 2016 uit 24 landen in plaats van zestien. Portugal eindigde acht jaar geleden in de groepsfase ook als derde, na gelijke spelen tegen IJsland (1-1), Oostenrijk (0-0) en Hongarije (3-3). De Zuid-Europeanen behoorden bij de beste nummers 3 en wonnen het toernooi uiteindelijk, na zeges in de knock-outfase op Kroatië (1-0), Polen (na strafschoppen), Wales (2-0) en Frankrijk (1-0).

Op het vorige EK, dat in 2021 werd gespeeld, bereikten de nummers 3 Tsjechië, Zwitserland en Oekraïne de kwartfinales. De drie landen bereikten de halve eindstrijd allemaal niet.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.