Terug

Volg Hart van Nederland

Goed nieuws voor Oranje: MRI-scan Brobbey toont niets ernstigs

EK

12 juni 2024, 20:14

De zat er vanmiddag even goed in op het trainingsveld waar het Nederlands Elftal zich verder voorbereidt op het EK. Ajax-spits Brian Brobbey verliet het veld in Wolfsburg met een pijnlijke hamstring.

Brobbey heeft het hele seizoen al hamstringklachten. Daardoor miste hij ook een aantal duels met Ajax. Bondscoach Ronald Koeman oordeelde in het begin van het trainingskamp van Oranje voor het EK dat de spits ook fitter moest worden.

Eerdere blessuregevallen voor Oranje

Uit voorzorg liet de KNVB meteen een MRI-scan maken van de hamstring van de jonge spits. Het resultaat uit die scan is positief voor Oranje en bondscoach Ronald Koeman: diverse media spreken van 'slechts een stijve hamstring'.

Dat bespaart Koeman weer kopzorgen. Eerder in de voorbereiding op het EK kreeg het Nederlands Elftal namelijk al twee klappen te verwerken: Frenkie de Jong haakte definitief af met een enkelblessure, zijn collega-middenvelder Teun Koopmeiners raakte geblesseerd aan zijn lies in de warming-up van de uitzwaaiwedstrijd in de Kuip tegen IJsland (4-0) en moet het EK ook laten schieten.

Maatsen

Als vervanger van Frenkie de Jong is Ian Maatsen alsnog opgeroepen voor Oranje. Het jonge talent, op dit moment op huurbasis speler van het Duitse Borussia Dortmund, was al vakantie aan het vieren op een jacht bij het Griekse eiland Mykonos en vloog gister halsoverkop naar Duitsland, om zich bij het Nederlands Elftal te voegen. Voor Teun Koopmeiners roept Koeman geen vervanger op.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.