Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw waarschuwing voor EK-files richting Duitsland

EK

20 juni 2024, 11:19

Mensen die vanuit Nederland naar Duitsland reizen moeten rekening houden met drukte op de weg omdat er identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal, meldt Rijkswaterstaat donderdag. Onze oosterburen proberen op die manier supporters die bekendstaan als gewelddadig te weren.

Nederland speelt vrijdag tegen Frankrijk in Leipzig. Bij de vorige wedstrijd van oranje ontstonden er ook files richting Duitsland door de controles. Rijkswaterstaat raadt reizigers aan om op tijd te vertrekken en dat advies geldt tijdens het hele voetbaltoernooi.

Vorige week was het ook al druk op de wegen richting Duitsland. Toen trokken veel Nederlanders naar Hamburg voor de wedstrijd tegen Polen. Dat zie je in de video hierboven.

Grenscontroles

De grenscontroles vinden normaal niet plaats omdat Nederland en Duitsland allebei tot de Schengenzone behoren, maar voor het EK is tijdelijk een uitzondering gemaakt.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.