Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje-fans in Leipzig opgeschrikt door windhoos: 'Alles vloog door de lucht!'

EK

19 juni 2024, 19:21

Het is de stilte voor de storm tegen Frankrijk, maar in Leipzig is het de stilte ná de storm. Oranje-fans op Duitse campings hebben heftige momenten beleefd. Regen, hagel en zelfs een windhoos hebben een ravage veroorzaakt. Iedereen hield z'n hart vast... en z'n oranjespulletjes.

"We zaten net aan een borreltje", vertelt Oranje-fan Ingrid van Langen aan Hart van Nederland. "Het werd erg donker en toen begon het te regenen en waaien. Er waren immense hagelstenen." Wat volgde was een enorme windhoos. "We zagen om ons heen de bomen omvallen. Er zijn geen gewonden gevallen. Bizar", aldus Ingrid.

De storm heeft zijn sporen achtergelaten op de camping. "Het is hier echt een ravage. Het dak is helemaal afgewaaid van de douche- en wc-gebouwen. Alles vloog door de lucht. Er is ook een boom op een huisje gevallen. Het is echt vreselijk.'

Vrijdag beter weer

Voor het Nederlands elftal blijft het aanstaande vrijdag met de wedstrijd tegen Frankrijk mogelijk ook niet droog. Volgens Weeronline is het in Leipzig wel warm, maar is er wel kans op regen tijdens de wedstrijd.

Vrijdag overdag stijgt het kwik in Leipzig tot 27 graden. 's Avonds trekt de warme lucht weg. De aftrap van het duel is om 21.00 uur, dan is het inmiddels afgekoeld naar ongeveer 19 graden. Er kunnen vrijdag in de loop van de dag geleidelijk regen- en onweersbuien ontstaan, maar er zijn ook zonnige perioden. Vrijdagavond is het bewolkt met af en toe regen.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.