Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjeshirt Weghorst vliegt over de toonbank, tijdelijk uitverkocht

EK

17 juni 2024, 14:55

Het Oranjeshirt van Wout Weghorst is maandagochtend uit de verkoop gehaald en tijdelijk niet meer beschikbaar in de webshop van de KNVB. Er is een "enorme vraag" sinds de EK-wedstrijd zondag, meldt de officiële partner van de voetbalbond. De shirts van de invaller zijn inmiddels populairder dan die van Frenkie de Jong, die tot zondag het meest verkocht werden.

De oprichter van het bedrijf achter Voetbalshop.nl en KNVBshop.nl, Roland Heerkens, laat weten dat bijna de helft van alle spelersshirts die na de wedstrijd en tot maandagochtend besteld werd, de naam en rugnummer van Weghorst achterop heeft staan.

"Het gaat vooral om het uitshirt waar zondag in gespeeld werd", aldus Heerkens. Oranje won de wedstrijd met 2-1 van Polen door een goal van Weghorst in de slotfase.

Van Dijk minder populair

Het shirt van Virgil van Dijk is nu na dat van Weghorst het populairst, maar "nog maar goed voor 15 à 20 procent van alle verkopen", aldus Heerkens. Hoeveel shirts er sinds zondag precies verkocht zijn, wil Heerkens niet zeggen. Zodra het bedrijf de productie heeft opgevoerd, worden de shirts weer online aangeboden.

"We willen kunnen garanderen dat mensen die een shirt bestellen dat voor de volgende wedstrijd, in dit geval vrijdag, thuis ontvangen."

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.