Terug

Volg Hart van Nederland

Torenhoog vertrouwen in winst van Oranje op Oostenrijk

EK

25 juni 2024, 06:00

Op de ochtend van de EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk is het vertrouwen in Oranje hoog, zo blijkt uit onderzoek onder voetbalfans. Maar liefst 71 procent van de respondenten denkt dat Oranje van de Oostenrijkers zal winnen.

Met een overwinning zou Nederland als eerste of tweede zal eindigen in groep D, afhankelijk van het verschil in doelsaldo bij een eventuele winst van Frankrijk op Polen.

Om 18.00 uur speelt Nederland in het Olympiastadion in Berlijn de derde groepswedstrijd tegen Oostenrijk. 24 procent van de fans denkt dat het op een gelijkspel zal uitlopen. Slechts 5 procent denkt dat Oranje gaat verliezen van de Oostenrijkers.

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Tot nu toe hebben de voetbalfans in het Hart van Nederland-panel elke uitslag goed voorspeld, met een winst tegen Polen en een gelijkspel tegen Frankrijk. Een winst tegen Oostenrijk ligt ook volgens Google in de lijn der verwachting: op dit moment geeft de techgigant in op 44 procent kans op winst voor Nederland, 26 procent kans voor Oostenrijk, en 30 procent kans op gelijkspel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.