Terug

Volg Hart van Nederland

Tweede fanzone in Dortmund ook vol: Oranjefans naar de kroeg gestuurd

EK

10 juli 2024, 18:59

Ook de fanzone in het Westfalenpark in Dortmund zit aan het maximumaantal voetbalfans. De lokale autoriteiten roepen mensen op die de wedstrijd Nederland - Engeland willen kijken daarvoor naar kroegen en bars in het centrum van de stad te gaan. De fanzone op de Friedensplatz in het centrum Dortmund was eerder op de middag al vol.

In het Westfalenpark zijn duizenden Oranjefans neergestreken om de halve finale van het EK op grote schermen te kijken. Veel van hen liepen eerst mee in de Oranjemars die vanuit het centrum vertrok naar het Signal Idunapark, waar om 21.00 uur de wedstrijd van het Nederlands elftal begint. Het Westfalenpark ligt niet ver van het stadion.

Tijdens de zogeheten fanwalk werd er groot feestgevierd. Supporters zongen Oranjeliedjes, sprongen op en neer op de muziek en er werden veel oranje rookbommen afgestoken. De Duitse autoriteiten schatten dat 100.000 mensen zijn aangesloten bij de mars, die zonder grote incidenten of aanhoudingen lijkt te verlopen.

Snollebollekes

Hevige regenbuien en onweer braken tijdens de mars los boven Dortmund, maar dat schrok veel feestvierders niet af. In een van de dubbeldekkers die meereden in de optocht zong de artiest Snollebollekes zijn hit "Links Rechts", waarna het Oranjepubliek ook met honderden gelijk meedeinde in diezelfde richting.

In het Westfalenpark treden ook artiesten op. Er is plek voor tienduizenden voetbalfans. Ook hier lijkt het tot dusver overwegend om Nederlandse fans te gaan die de halve finale komen kijken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.