Terug

Volg Hart van Nederland

Waarde van Coca-Cola keldert na protestactie Cristiano Ronaldo

Waarde van Coca-Cola keldert na protestactie Cristiano Ronaldo

EK

16 juni 2021, 16:50

Door de 'cola-stunt' van Cristiano Ronaldo tijdens zijn EK-persconferentie maandag is het aandeel van Coca-Cola in één klap vier miljard dollar minder waard geworden. Zijn Franse collega Paul Pogba haalde later een soortgelijke actie uit met Heineken.

Bij aanvang van de persconferentie van Portugal na de gewonnen wedstrijd tegen Hongarije (3-0) schoof de sterspeler van het elftal twee flesjes van het wereldberoemde frisdrankje uit beeld. Vervolgens gaf de 36-jarige voetballer iedereen het advies om water te drinken.

En dat heeft het Coca-Cola goed gemerkt, schrijft de Engelse krant The Guardian. Één aandeel van het merk is na de actie gedaald van 56,10 naar 55,22 dollar. Op het eerste gezicht zou je denken dat dat niet heel erg is, maar de totale waarde van het bedrijf ging hierdoor van 242 miljard naar 238 miljard dollar. Een verlies van vier miljard dus.

(Bekijk hieronder de bewuste actie van Ronaldo, tekst gaat verder onder video)

Pogba schuift Heineken weg

Fransman Pogba (28) haalde later op maandag een soortgelijke stunt uit op de persconferentie van zijn elftal. Hij schoof daar aan omdat hij was uitgeroepen tot man van de wedstrijd tegen Duitsland. Pogba haalde een flesje bier van Heineken dat voor hem stond weg. Hij lichtte zijn actie niet toe.

Coca-Cola en Heineken zijn beiden officiële sponsor van het EK voetbal. De bedrijven hebben tot nu toe nog niet inhoudelijk gereageerd op de voorvallen. De 'cola-actie' van Ronaldo heeft wereldwijd tot veel reacties geleid, onder andere van organisaties die zich bezighouden met het promoten van gezond eten en drinken.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.