Terug

Volg Hart van Nederland

Boze Max Verstappen derde bij sprintrace Azerbeidzjan

Formule 1

29 apr 2023, 17:00

Max Verstappen is zaterdag als derde geëindigd tijdens de sprintrace in Azerbeidzjan. Tijdens de wedstrijd verloor de tweevoudig wereldkampioen de nog de derde positie nadat coureur Russell op een agressieve manier via de binnenbocht inhaalde. Later wist Verstappen zijn plek terug te veroveren. Teamgenoot Sergio Pérez won de 19 ronde durende race

Vlak na de start moest Verstappen de derde positie afstaan doordat George Russell hem inhaalde. De wagen van Max werd door Russell geraakt. "Belachelijk", reageerde Verstappen via de boordcomputer. "Hij geeft mij geen enkele ruimte en nu heb ik schade", riep hij. De wedstrijdleiding greep echter niet in en liet de actie van Russell onbestraft.

Gele vlag

Doordat AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda zijn rechterachterwiel verloor, verscheen er een gele vlag. Er werd besloten een virtual safety car in te zetten. Dit bleek niet voldoende gezien de de vele puin die op de baan lag, waardoor de wedstrijdleiding besloot een safetycar in te zetten. Dat gaf Verstappen de kans om een inhaalslag te maken.

Uiteindelijk wist de leider van het wereldklassement de derde plaats terug te veroveren. Halverwege de race wist RedBull collega Perez Charles Leclerc in te halen. Hij werd daardoor tweede, terwijl Perez de sprintrace op zijn naam schreef.

Vooralsnog gaat Verstappen nog als een raket in de Formule 1. Vorig seizoen werd hij voor de tweede keer wereldkampioen, tot grote vreugde van zijn grote fanschare:

Verstappen-fans in Montfort uitzinnig na binnenhalen tweede wereldtitel
2:20
Verstappen-fans in Montfort uitzinnig na binnenhalen tweede wereldtitel

GP van Azerbeidzjan

Morgen vindt de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan plaats. De race begint om 13.00 uur Nederlandse tijd. Verstappen zal vanaf de tweede plaats starten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.