Terug

Volg Hart van Nederland

Formule 1-fan Danny legt 300 euro neer voor pet met zweet van Michael Schumacher

Formule 1-fan Danny legt 300 euro neer voor pet met zweet van Michael Schumacher

Formule 1

18 aug 2022, 18:59

Honderden schaalmodellen van F1-auto's, helmen, peperdure petten en natuurlijk een racesimulator. Danny de Heer uit Rijsbergen is al dertig jaar diehard Formule 1-fan. En in al die jaren heeft hij een enorme verzameling aan spullen opgebouwd, die deels in zijn GP World-winkel staan. Sylvana IJsselmuiden zocht Danny op voor de nieuwe serie Maximaal Fan van Hart van Nederland.

De unieke verzameling van Danny komt voort uit een hobby en inmiddels bestaat zijn GP World-winkel al achttien jaar. Zijn fascinatie voor de Formule 1 is ontstaan op, zoals hij zelf zegt, een saaie zondagmiddag, als hij de Braziliaan Ayrton Senna een race ziet winnen. "Op het moment dat de sport je pakt, dat vergeet je nooit meer. Dit zijn de momenten waar je posters van op je kamer hebt hangen", vertelt Danny enthousiast.

In de nieuwe online serie Maximaal Fan bezoekt Sylvana IJsselmuiden de grootste Formule 1-fans van Nederland voor wie de sport een onmisbaar deel van hun leven vormt.

Bij hen thuis ziet ze hoe het fan-zijn zich uit tijdens het GP-seizoen van 2022. Hoe komen ze in de juiste sfeer en wat hebben ze allemaal over voor de race?

Ook test Sylvana de kennis van de fans en speelt ze het speciale PimPamPitstop-spel. De echte kenner krijgt, zoals het hoort, een enorme fles champagne.

Pet van racelegende Schumacher

Naast zijn enorme F1-collectie in de winkel, staat ook het huis van Danny van boven tot beneden vol met racewagens, kledingstukken en helmen. Een waar autosportwalhalla op de overloop van de superfan.

Inclusief een peperdure pet van racelegende Michael Schumacher, mét handtekening. Op de vraag hoeveel hij heeft betaald voor de Good Year-pet: "Ik heb hier 300 euro voor betaald en ik hoefde er niet over na te denken, dit is zo vet."

Elke donderdag verschijnt hier op onze site een nieuwe aflevering van Maximaal Fan. Je kunt 'm ook bekijken op het YouTube-kanaal van Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.