Terug

Volg Hart van Nederland

Einde aan historische reeks overwinningen Verstappen, eindigt als vijfde in Singapore

Einde aan historische reeks overwinningen Verstappen, eindigt als vijfde in Singapore

Formule 1

17 sep 2023, 15:54

Er is een einde gekomen aan de recordreeks overwinningen van Max Verstappen. Op het circuit van Singapore wist de Nederlander niet te verrassen en was de vijfde plaats het hoogst haalbare. De Grand Prix werd gewonnen door Carlos Sainz in de Ferrari.

Verstappen heeft nog nooit gewonnen op het Aziatische circuit en daar kwam vandaag geen verandering in. Het lukte de 25-jarige Limburger in de Grote Prijs van Singapore niet om vanaf de elfde startplek naar de overwinning te rijden, zoals hij zelf al had verwacht.

Verstappen sleepte onlangs op het circuit van Spa nog zijn achtste overwinning op rij in de wacht:

Onverslaanbare Verstappen ook superieur op Spa: achtste overwinning op rij
2:07
Onverslaanbare Verstappen ook superieur op Spa: achtste overwinning op rij

De leider in de WK-stand merkte dat zijn auto niet zo geschikt is voor het stratencircuit. Verstappen eindigde als vijfde, na de vorige tien races te hebben gewonnen.

Ferrari-coureur Carlos Sainz reed vanaf poleposition naar de zege, vlak voor McLaren-coureur Lando Norris. Lewis Hamilton maakte in zijn Mercedes het podium vol na vanaf de vijfde plek te zijn gestart.

Ranking

Tweevoudig wereldkampioen Verstappen heeft nu in de WK-stand 374 punten en is dicht bij zijn derde wereldtitel. Pérez, die in Singapore achtste werd, volgt met 223 punten. De volgende race is volgend weekend in Japan.

Later meer.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.