Terug

Volg Hart van Nederland

Grand Prix Austin: Max Verstappen eindigt als derde, maar Norris loopt niet in

Grand Prix Austin: Max Verstappen eindigt als derde, maar Norris loopt niet in

Formule 1

Vandaag, 22:44

Het is Max Verstappen weer niet gelukt om als eerste te finishen op de Grand Prix in de Verenigde Staten in Austin. Hij haalde wel het podium. Verstappen eindigde als derde, nadat Lando Norris een penalty kreeg. Doordat zijn grote concurrent Norris vierde werd, loopt hij niet op Verstappen in.

Bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten is Verstappen dus iets uitgelopen op Norris. De zege ging naar Ferrari-coureur Charles Leclerc voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Verstappen staat in het wereldkampioenschap van de Formule 1 met nog vijf races te gaan op 354 punten. Norris heeft met 297 punten er 57 minder. Leclerc heeft door zijn zege 275 punten.

In 2022 brak er groot feest uit in Zandvoort toen Max Verstappen daar won:

Groot feest in Zandvoort na overwinning Max Verstappen
29:41
Groot feest in Zandvoort na overwinning Max Verstappen
Weer eens een zege

Verstappen greep zaterdag tijdens de kwalificatie net naast poleposition voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Lando Norris was sneller.

Verstappen had gehoopt na acht races weer eens een zege te kunnen pakken op een Grand Prix, maar dat is hem niet gelukt. Het is alweer een paar maanden geleden dat Max eerst werd op een Grand Prix. De laatste keer was in juni op de Grand Prix van Spanje. Op de sprintrace in Austin werd Verstappen zaterdag wel eerste.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.