Terug

Volg Hart van Nederland

Sylvana proeft de speciale pitspils van Marcel: 'Ik mocht 'm overhandigen aan Max Verstappen'

Formule 1

22 sep 2022, 20:07

In deze laatste aflevering van Maximaal Fan gaat Sylvana langs bij Marcel Busscher in Zandvoort. Vroeger runde hij café Rabbel in Zandvoort, een echt Formule 1-café. Maar tegenwoordig houdt deze F1-superfan zich bezig met het brouwen van een heus pitsstopbiertje. "Ik mocht 'm overhandigen aan Max in 2019."

Amper een stap over de drempel bij Marcel thuis, val je als F1-fan met je neus in de boter. Aan de wand in de hal hangen prachtige zwart wit foto's, een ode aan Niki Lauda, op Zandvoort. "Eigenlijk is het tijd om deze foto's van de muur te halen en plaats te maken voor Max, vertelt Marcel direct. "Maar hij moest wel eerst wereldkampioen worden."

Museumstukken aan de muur

Het huis van Marcel ademt Formule 1. Elk vrij plekje in de woonkamer, aan de muur en in vitrinekast is gewijd aan de racesport. Midden in de woonkamer staat een levensgrote pop met een racepak. En verderop in de hal hangen ware museumstukken, afbeeldingen van de geschiedenis van de Formule 1 in Zandvoort.

Proosten met Max Verstappen

Marcels liefde voor de sport gaat verder. Hij heeft een speciaal biertje gebrouwen: Pitspils. Het pilsje verkoopt hij in Zandvoort, bij het station voor mensen die van het circuit komen. "Het mooiste moment uit de Formule 1 is het moment dat ik Max Verstappen dit speciale biertje mocht overhandigen. Er hangt een foto van aan de muur in de woonkamer, mijn trots."

Meer weten over de het biertje en het museum van Marcel? Bekijk de nieuwste aflevering van Maximaal Fan hieronder.

Elke donderdag verschijnt hier op onze site een nieuwe aflevering van Maximaal Fan. Je kunt 'm ook bekijken op het YouTube-kanaal van Hart van Nederland en op SnapChat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.