Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen overheerst in kwalificatie en pakt poleposition in Oostenrijk

Formule 1

29 juni 2024, 17:08

Max Verstappen begint zondag vooraan tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk, na de winst in de spannende sprintrace wist de Nederlander ook de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie op de Red Bull Ring.

De leider in de WK-stand wordt op de eerste startrij vergezeld door Lando Norris van McLaren. De derde startpositie is voor George Russell van Mercedes. De Australiër Oscar Piastri, de ploeggenoot van Norris, klokte de derde tijd, maar hij werd teruggezet naar P7 omdat hij buiten de baan was gekomen.

Verstappen maakte indruk in Q3 van de kwalificatie en Norris gaf liefst 0,404 seconde toe op de Nederlander, die op het hete circuit weer werd aangemoedigd door duizenden fans in het oranje. Russell was ruim een halve seconde langzamer: 0,526.

Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc noteerden respectievelijk de vierde en zesde tijd. Lewis Hamilton begint vanaf P5 en Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen, vanaf de achtste plek.

Hart van Nederland-app installeren op Android
0:35
Hart van Nederland-app installeren op Android
'Pole niet meer vanzelfsprekend'

"De kwalificatie ging erg goed. We hebben de auto iets aangepast na wat we eerder op de dag geleerd hebben", zei Verstappen (26) na afloop op het circuit. "Iedere ronde ging het lekker. Het is een tijd geleden dat we op pole hebben gestaan en dit is een geweldig signaal. Hopelijk wordt het een mooi gevecht zondag."

Op 19 mei veroverde Verstappen voor het laatst poleposition. De laatste races moest hij de eerste startpositie aan de concurrentie laten. Voor Verstappen wordt het de vierde keer dat hij vanaf pole start in Oostenrijk.

Flinke voorsprong

De Red Bull-coureur toont dit hele weekend op de Red Bull Ring in Spielberg al aan snel te zijn. Zowel in de training als kwalificatie voor de sprintrace kon niemand hem bijhouden. Ook de laatste twee races waren een prooi voor de drievoudig wereldkampioen, die dit seizoen een stuk minder dominant is dan vorig jaar. Dat werd duidelijk tijdens de sprintrace waar Verstappen nog wel moest knokken voor de winst.

De Nederlandse coureur gaat ruim aan de leiding in de WK-stand, met 71 punten meer dan Norris (227 om 156). De race begint zondagmiddag om 15.00 uur. Verstappen was vorig jaar de beste op de Red Bull Ring.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland - ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.