Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen pakt winst in enerverende Grote Prijs van Canada

Max Verstappen pakt winst in enerverende Grote Prijs van Canada

Formule 1

18 juni 2023, 21:57

Het was appeltje-eitje voor Max Verstappen bij de Grand Prix van Canada. De Nederlander was van begin tot eind oppermachtig in Montreal en kon met deze winst zijn 41e Formule 1-overwinning op zijn naam schrijven. Daarmee evenaart hij Braziliaanse racelegende Ayrton Senna.

Het was bovendien de honderdste zege voor het team van Red Bull. Met de winst loopt Verstappen weer verder uit in het kampioenschap, want zijn teamgenoot Sergio Pérez wist wederom het podium niet te halen. De Mexicaan finishte als zesde. Pérez was aan het begin van het seizoen nog een geduchte tegenstander voor Verstappen, maar zakte na een aantal races weg.

Bijzondere botsing

Fernando Alonso was de beste van de rest in de race. De Spanjaard duelleerde het grootste deel van de 70 ronden in zijn Aston Martin met Lewis Hamilton van Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen reed naar de derde plek.

Een bijzonder moment was er nog voor de andere Mercedes-rijder, George Russell. Hij knalde met zijn Formule 1-bolide in de vangrail, wist de pit te bereiken en zette wonder boven wonder de race weer voort. Helaas moest hij later toch weer afhaken, ditmaal definitief.

De Nederlandse Nyck de Vries eindigde in zijn AlphaTauri als achttiende en bleef ook in zijn achtste grand prix zonder punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.