Terug

Volg Hart van Nederland

Nyck de Vries komt vast te zitten in rampgebied Noord-Italië

Formule 1

18 mei 2023, 15:07

Formule 1-coureur Nyck de Vries heeft een spannende nacht doorgemaakt in het zwaar getroffen overstromingsgebied van Noord-Italië. Hij was op weg naar een marketingevenement in Faenza toen hij in het woeste natuurgeweld verzeild raakte.

"Het regende intens, Faenza was al overstroomd en ik kon mijn hotel niet bereiken. Terugkeren naar de snelweg was ook geen optie," schrijft de coureur van Alpha Tauri op Instagram.

Hotel wordt noodopvang

In een klein dorpje, waar de enige hotel volledig was volgeboekt, vond De Vries uiteindelijk onderdak voor de nacht. Frazer, de front jack van McLaren, die daar ook was gestrand, stond zijn kamer vriendelijk aan De Vries af.

De volgende ochtend veranderde de lobby van het hotel in een noodopvang voor mensen die gedwongen waren om 's nachts hun huizen te verlaten vanwege de zware overstromingen. De Vries beschreef de situatie als hartverwarmend, aangezien velen voor elkaar zorgden in deze crisissituatie.

Bekijk hier de beelden van De Vries vanuit het rampgebied:

Hulp

De enige optie om terug naar huis te gaan, zo stelde De Vries, was om via Firenze te rijden. "Na een avontuurlijke rit door de bergen, dankzij de hulp van lokale mensen en autoriteiten in verschillende dorpen, ben ik eindelijk veilig thuisgekomen," schreef hij.

De autocoureur eindigde zijn bericht met een dankwoord aan allen die hem hadden geholpen tijdens deze uitdaging. "Het was echt hartverwarmend om te zien hoe velen voor elkaar zorgden. Mijn gedachten zijn bij degenen die nog steeds getroffen worden door deze tragedie."

Ten minste negen mensen zijn volgens de Italiaanse autoriteiten om het leven gekomen in het extreme weer. De voor dit weekeinde geplande Formule 1-race op het circuit van Imola is afgelast.

Nyck de Vries rijdt dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Zijn oma is supertrots:

Oma Lies supertrots op kleinzoon Nyck de Vries
1:35
Oma Lies supertrots op kleinzoon Nyck de Vries

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.