Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen niet van plan om toon te matigen na kritiek: 'Ik zeg wat ik wil zeggen'

Formule 1

25 juli 2024, 21:02

Max Verstappen is niet van plan zijn toon naar het team te matigen na kritiek op zijn radiocommunicatie tijdens de Grote Prijs van Hongarije van afgelopen weekend. Volgens de wereldkampioen is het normaal in de sport om tegen het team te zeggen wat je wil zeggen, legde hij uit in de aanloop naar de Grote Prijs van België.

"Mensen die niet houden van mijn taalgebruik, moeten dan maar niet luisteren en het geluid uitzetten", reageerde Verstappen. "Ik ben heel gedreven, ik denk dat ik dat wel al heb laten zien. Ik streef altijd naar het optimale."

"Nu kunnen mensen gaan zeggen dat ik dat niet zo moet uiten, maar dat is hun mening. We zijn heel transparant, en heel kritisch op elkaar. Dat heeft steeds goed voor ons gewerkt en ik verwacht niet dat dat verandert."

Geen kritiek verdragen

De wereldkampioen van Red Bull wees ook op het belang kritisch op elkaar te zijn. "In de wereld van nu heb ik het gevoel dat mensen kritiek niet meer kunnen verdragen zoals het was en zo wil ik niet eindigen." Verstappen snapt dat het in de Formule 1 anders is, omdat alles voor iedereen te horen is, in tegenstelling tot andere sporten. "Dat maakt me niet uit. Ik zeg wat ik wil zeggen, want zo gaat dat in onze sport."

Verstappen reageert in De Telegraaf ook op de uitspraken van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Marko schreef in zijn column op Speedweek.com dat het team met de coureur afgesproken heeft dat hij niet meer tot diep in de nacht zou simracen. Maar volgens Verstappen is daar niks van waar.

"Nee, het is niet zo dat ik een verbod heb. We hebben er over gepraat en ik zei dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, omdat er voorlopig toch geen simrace op het programma staat. Maar ik hoef hun ook niet te vertellen wat zij in hun privétijd kunnen doen in een race-weekeinde", zei hij tegen de krant.

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.