Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen start vanaf zesde plaats in Texas: 'Beetje jammer'

Formule 1

21 okt 2023, 07:49

Max Verstappen baalt ervan dat hij zondag in de Grote Prijs van de Verenigde Staten in de Formule 1 vanaf de zesde plaats start. Hij reed vrijdag in de kwalificatie in Austin in de laatste ronde de snelste tijd, maar die werd ongeldig verklaard omdat hij buiten de baan kwam.

"Ik schatte het een beetje verkeerd in, maar de marges zijn klein als je tot het uiterste gaat", zei Verstappen achteraf. "Ik maakte in de eerste bocht een klein foutje dus moest er echt voor gaan in de rest van de ronde", verklaarde de wereldkampioen. "Ik had niet eens onderstuur, maar probeerde gewoon het maximale uit de bocht te halen", zei hij. De coureur kwam echter over de witte lijn en overschreed zo de 'track limits' in bocht 19.

'Het maakt zondag ook leuker'

Charles Leclerc (Ferrari) pakte vrijdag poleposition. "Het is niet ideaal. Natuurlijk is het een beetje jammer, maar het maakt zondag ook leuker", zei wereldkampioen Verstappen over zijn fout. "Ik ben ook wel eens op een nog slechtere positie begonnen", voegde hij daaraan toe.

De Nederlander had eerder op de vrijdag de snelste tijd gereden tijdens de enige vrije training in Austin. Net als twee weken geleden in Qatar, waar Verstappen voor de derde keer op rij wereldkampioen werd, staat er in Texas een sprintrace op het programma. Op zaterdag moeten de coureurs zich in een sprint shoot-out kwalificeren voor de sprintrace later op de dag. De Grote Prijs volgt zondag.

Op naar nummer 50

Verstappen won de laatste twee edities van de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Als hij zondag voor de derde keer op rij weet te winnen, dan evenaart hij met zijn vijftiende zege van het seizoen zijn eigen Formule 1-record. Het zou dan bovendien zijn vijftigste grand-prixzege zijn, waarmee hij op de ranglijst aller tijden de Fransman Alain Prost tot op één zege zou naderen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.