Terug

Volg Hart van Nederland

Weer geen poleposition voor Verstappen: zevende in kwalificatie GP Italië

Formule 1

31 aug 2024, 17:34

Max Verstappen heeft bij de Grote Prijs van Italië genoegen moeten nemen met een zevende plaats. De regerend wereldkampioen kwam met zijn Red Bull niet tot een heel snelle ronde in de derde kwalificatiesessie. De poleposition is net als een week eerder in de Dutch Grand Prix voor Lando Norris. Naast hem staat teamgenoot Oscar Piastri.

Verstappen gaf 0,695 seconde toe op Norris, die in zijn laatste ronde ook zijn eerdere tijd niet wist te verbeteren. Piastri was 0,109 langzamer dan zijn Britse teamgenoot. George Russell zette in de Mercedes op 0,113 de derde tijd neer. Naast hem staat zondag Charles Leclerc in de Ferrari.

Verstappen moet vertrekken vanaf de vierde startrij met naast hem teamgenoot Sergio Pérez. In de rij ervoor staan Carlos Sainz in de Ferrari en Lewis Hamilton in de Mercedes.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.