Terug

Volg Hart van Nederland

Zaal in Verstappen-stadje Montfort stopt met F1-races

Formule 1

4 nov 2023, 13:04

Zaal Housmans in Montfort stopt aan het einde van het Formule 1-seizoen met de zondagse F1-bijeenkomsten. Daarbij kunnen fans van Max Verstappen de verrichtingen van hun held op grote schermen in het café gadeslaan.

Montfort is de bakermat van Jos en Max Verstappen. Naar de bijeenkomsten komen steeds minder fans, en ook is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, zodat de activiteiten verliesgevend zijn.

Organisator Antoine Zeelen toonde zich zaterdag teleurgesteld. De populaire bijeenkomsten begonnen zo'n vier jaar geleden. Max was toen nog geen kampioen. De eerste jaren kwamen tussen de driehonderd en vierhonderd fans naar Housmans, maar de laatste tijd is dat aantal weggezakt naar zo'n vijftig, aldus Zeelen.

Er is ook meer concurrentie. Waar vroeger fans van heinde en verre en zelfs vanuit het buitenland naar Montfort reisden, kunnen ze nu overal in elk lokaal café terecht voor live-uitzendingen, stelde Zeelen.

Huilen van vreugde

Max Verstappen groeide net als zijn vader Jos op in Montfort. Met name na het eerste kampioenschap van Max barstte het café van Housmans uit zijn voegen. Mensen huilden van vreugde, omhelsden elkaar en er werd op straat vuurwerk afgestoken. Maar het is over en sluiten.

"Alles wordt duurder, de drank, de huur. De wedstrijden zijn ook niet meer zo spannend, hij is al kampioen. Ik moet iedere week bijlappen. Heel vervelend voor de fans, dat we nu noodgedwongen moeten stoppen", zei Zeelen. "Misschien wordt het in de toekomst weer mogelijk. We hebben er onvergetelijke momenten beleefd."

Nog drie races kunnen fans bij Housmans "hun" Max live op de grote beeldschermen zien. De laatste Grand Prix sluit de organisatie van F1-vrienden in Housmans af met het verloten van Verstappen merchandise. Iedere bezoeker krijgt dan bij de ingang een gratis lot.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.