Terug

Volg Hart van Nederland

Baanwielrenster Hetty van de Wouw pakt zilver op sprintonderdeel keirin

Olympische Spelen

8 aug 2024, 19:17

Baanrenster Hetty van de Wouw heeft op de Olympische Spelen op het sprintonderdeel keirin het zilver gepakt. De 26-jarige baanrenster uit Kaatsheuvel moest alleen de Nieuw-Zeelandse wereldkampioene Ellesse Andrews voor laten. Het brons was voor de Britse Emma Finucane.

Van de Wouw was vorig jaar al vierde op de WK in Glasgow op de keirin. Op de van oorsprong Japanse discipline rijden vijf of zes rensters achter een gemotoriseerde gangmaker. Als die na enkele ronden uit de baan is verdwenen, sprinten de rensters in drie ronden om de winst. De inmiddels gestopte Shanne Braspennincx pakte het goud op de Spelen van Tokio.

Steffie van der Peet strandde in de halve finales. In de strijd om de plaatsen 7 tot en met 12 finishte ze als vierde.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.