Terug

Volg Hart van Nederland

Zeilsters Duetz en Bekkering pakken brons na teleurstellende medalrace

Zeilsters Duetz en Bekkering pakken brons na teleurstellende medalrace

Olympische Spelen

3 aug 2021, 06:41

De negentiende medaille voor TeamNL in Tokio is binnen: zeilsters Annette Duetz en Annemiek Bekkering hebben dinsdag op de Olympische Spelen het brons gepakt in de klasse 49erFX.

Het Nederlandse duo, tweevoudig wereldkampioen, was de medalrace begonnen als leider in het klassement, samen met het koppel Martine Grael en Kahena Kunze uit Brazilië. Die verdedigden hun olympische titel van Rio 2016. En dat ging hen ook lukken, zo bleek al snel tijdens de race.

Halverwege verloren Duetz en Bekkering namelijk veel terrein. Duitsers Tina Lutz en Susann Beucke voeren op dat moment voor zilver en stonden die plek niet meer af. Met de regerend wereldkampioenen Tamara Echegoyen en Paula Barcelo Martin uit Spanje vocht het Nederlandse duo om het brons.

(Tekst gaat verder onder tweet)

'Gewoon niet goed'

De negende plaats in de medalrace bleek nog net genoeg voor Duetz en Bekkering voor de derde plaats op het olympische erepodium. Er waren tranen geweest, erkende Bekkering een half uur nadat ze waren gefinisht. Dat was minder dan het duo gehoopt had.

Een vloek ontsnapte haar mond. "Maar we moeten trots zijn, we hebben een super goede week gevaren", stelde de zeilster vast. "Vandaag was gewoon niet goed. We wilden heel graag een goede pot neerzetten en dan kijken wat er uitkwam. Dat hebben we niet gedaan."

De medalrace in de zeilklasse stond eigenlijk al voor maandag gepland, maar toen waaide het niet hard genoeg in de Baai van Enoshima. De eindstrijd in 49erFX werd daarom verplaatst naar dinsdag.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.