Terug

Volg Hart van Nederland

Karolien Florijn roeit Nederland naar olympisch goud

Olympische Spelen

3 aug 2024, 10:16

Roeister Karolien Florijn heeft op de Olympische Spelen in Parijs goud veroverd in de skiff. De 26-jarige wereldkampioene maakte in de finale haar favorietenrol waar in een spannende race.

Florijn hield op de roeibaan in Vaires-sur-Marne, net buiten Parijs, de Nieuw-Zeelandse Emma Twigg 1,86 seconden achter zich. De Litouwse Viktorija Senkute werd op 3,57 seconden derde.

Eerste olympische titel

De skiffeuse bezorgde TeamNL de vijfde gouden medaille van deze Spelen. Liefst vier daarvan werden op de roeibaan gepakt.

Voor Florijn is het haar eerste olympische titel. Drie jaar geleden pakte ze zilver op de Spelen van Tokio, in de vierzonder.

Zaterdag is de laatste dag van het olympische roeitoernooi.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.