Terug

Volg Hart van Nederland

Paralympiërs onthaald op Schiphol na Winterspelen: 'Heerlijk weer op eigen bodem'

Olympische Spelen

15 mrt 2022, 12:09

De Paralympische sporthelden zijn dinsdagochtend onthaald op Schiphol. Ze keerden terug uit China waar ze de afgelopen anderhalve week hebben meegedaan aan de Paralympische Spelen in Peking.

De sporters keerden met vier medailles terug uit China. Drie zilveren en één bronzen. Zitskiër Niels de Langen won twee zilveren medailles. Hij trof bij terugkomst een trotse vader. "Ja, geweldig. We hebben elkaar sinds kerst eigenlijk niet meer vastgehouden", zegt hij tegen Hart van Nederland. "Dan nu elkaar weer eens een lekkere knuffel geven. Dat is zo gaaf. En ik ben heel erg blij met de twee medailles die Niels meeneemt."

Broodje hagelslag

De Langen zelf is ook blij dat hij weer terug is in Nederland. "Heerlijk om weer op eigen bodem te zijn. Ik ben 2,5 week weggeweest, dus dan is het heerlijk om weer je vrienden en familie te zien."

Snowboarder Chris Vos won een bronzen medaille en heeft bij terugkeer erg veel zin in een echte Hollandse lekkernij: "Het is lekker om zonder mondkapje te kunnen knuffelen en om gewoon weer alles te kunnen doen. Ik ga zo lekker een broodje hagelslag eten. Daar heb ik heel veel zin in."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.