Terug

Volg Hart van Nederland

Historisch moment: nooit eerder zo veel olympische medailles op één dag

Historisch moment: nooit eerder zo veel olympische medailles op één dag

Olympische Spelen

28 juli 2021, 12:38

De Nederlandse olympische ploeg heeft een record op de Olympische Spelen te pakken. TeamNL sleepte woensdag acht medailles in de wacht, het hoogste aantal olympische plakken op één dag ooit.

Volgens databureau Gracenote won Nederland op 11 augustus 1928 in Amsterdam zeven medailles op de Spelen, het vorige dagrecord. Op die bewuste dag pakte Oranje vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons.

TeamNL pakte woensdag tweemaal goud, driemaal zilver en driemaal brons, waarmee het medailletotaal woensdag op acht komt te staan.

Alle medailles van woensdag op rij

De roeiers van de dubbelvier bezorgden Oranje na een paar flinke teleurstellingen in de afgelopen dagen woensdag dan eindelijk het eerste goud. Vervolgens won wielrenster Annemiek van Vleuten op het Fuji Speedway-circuit met overmacht de tijdrit.

Zilver was er op de roeibaan voor Melvin Twellaar en Stef Broenink (dubbeltwee) en de vrouwen vier-zonder. Ook Dumoulin pakte zilver, net als vijf jaar geleden in Rio de Janeiro. Roeisters Roos de Jong en Lisa Scheenaard (dubbeltwee) pakten brons, net als wielrenster Anna van der Breggen op de tijdrit.

Wielrenner Tom Dumoulin bezorgde TeamNL de zevende medaille van woensdag. Hij pakte zilver op de tijdrit. Judoka Sanne van Dijke verloor de halve finale tegen de Oostenrijkse Michaela Polleres, maar won de strijd om het brons tegen de Duitse Giovanna Scoccimarro.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.