Terug

Volg Hart van Nederland

Wilde nachten in olympische dorpen: hoe zit dat? Chef de mission onthult

Olympische Spelen

24 juli 2024, 17:01

Parijs: de stad van de liefde. En dat is er ook bij de Olympische Spelen, weet Pieter van den Hoogenband, chef de mission van TeamNL. In een interview met De Telegraaf vertelt hij over de feiten en fabels over liefdesrelaties in de olympische dorpen.

Tussen Olympiërs is al regelmatig de liefde opgebloeid. Binnen TeamNL zijn er meerdere stelletjes. Van den Hoogenband vertelt dat sporters er echter veelal voor kiezen om bij hun eigen teamgenoten te slapen in plaats van bij hun partner. "Dat alles natuurlijk in overleg met de coaches", aldus de chef de mission tegen de krant.

Wildwestverhalen

Een terugkerend fenomeen zijn wel de mythes over vluchtige liefdesrelaties en wilde nachten in de olympische dorpen. Daar is Van den Hoogenband heel duidelijk over: "Dit is een goeie gelegenheid om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van de mythes rondom het olympisch dorp over relaties en wilde nachten", zegt hij.

"Onze sporters reizen af om te presteren in Parijs. Het zijn professionele sporters, die zich niet laten afleiden door dit soort zaken. En bovendien: het merendeel heeft een serieuze relatie." Hij noemt de verhalen "echt grote onzin".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.