Terug

Volg Hart van Nederland

Zeilster Marit Bouwmeester pakt op indrukwekkende wijze goud op Spelen

Olympische Spelen

5 aug 2024, 17:14

Bij het zeilen in de ILCA-6 klasse heeft Marit Bouwmeester de gouden medaille veroverd. Althans, als ze morgen ‘gewoon’ start in de medalrace.

Maandag vonden race 9 en 10 plaats. In race 9 werd ze nog 20e, maar race 10 werd gestopt vanwege te weinig wind. Daardoor gaat Bouwmeester met een voorsprong van 21 punten op Denemarken de laatste race in. Een diskwalificatie kost 22 punten en zelfs als Denemarken eerste wordt, verliest het land twee punten en is dat niet genoeg voor goud.

Eerdere plakken

De 36-jarige Friezin pakte in Rio al eens eerder goud. Met deze plak mag ze zich officieel de meest succesvolle zeilster ooit noemen. In Londen (2021) pakte ze zilver en in Tokyo (2021) brons.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.