Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme prestatie voor visueel beperkte wielrenner Tristan Bangma: drie keer goud

Sporters

6 sep 2024, 22:23

Wielrenner Tristan Bangma zag een grote droom uitkomen toen hij bij de wegrit zijn derde gouden medaille veroverde op deze Paralympische Spelen. Samen met zijn piloot Patrick Bos won hij de wegrace voor visueel beperkten, voor zijn landgenoot Vincent ter Schure en diens piloot Timo Fransen en voltooide zo 'Tristans triple'.

"Het is ongelofelijk. We hadden een ultiem doel om drie gouden medailles te winnen en dat hebben we gedaan", reageerde de 26-jarige Bangma tegen de paralympische persdienst. "Het begon heel speciaal op de baan met een wereldrecord en daarna de tijdrit waarin het heel spannend was. Ik zal deze week nooit vergeten. Tristans triple of hattrick Patrick, zo kunnen we dit resultaat noemen."

Bangma noemde desgevraagd de gouden medaille op de baan de mooiste. "Omdat we onze titel van Tokio verdedigden en ook een wereldrecord hadden. Maar ik wil de medailles liever niet vergelijken, omdat ze allemaal heel speciaal voor me zijn."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.