Volg Hart van Nederland

Ajax kan voorsprong niet vasthouden bij Slavia Praag in Europa League: 1-1

Voetbal

Gisteren, 20:48

Ajax heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de Europa League. De ploeg van coach Francesco Farioli verspeelde een 1-0-voorsprong, maar hield de Tsjechen daarna op 1-1.

De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op 1-0 uit een strafschop, benut door Branco van den Boomen. Invaller Tomas Chory kopte de thuisploeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Youri Baas werd met nog een kwartier te spelen met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Ajax had afgelopen een hele lange strafschoppenreeks tegen Panathinaikos. Fans durfden niet te kijken:

Ajax-fans zijn een dag na de wedstrijd nog steeds aan het bijkomen
0:51

Ajax en Slavia Praag staan door het gelijkspel beide op 4 punten in de Europa League. De Amsterdammers wonnen eerder in eigen huis met 4-0 van Besiktas. Slavia Praag won met 2-0 bij Ludogorets.